Sunday, September 27, 2009

Katsudon

Recepta de Katsudon (ingredients per 2 persones):

Per la salsa de la cocció: es posen els ingredients en un pot al foc, quan comenci a bullir s'apaga.
  • 60 mililitres (o 6 cullerades soperes; o 1/3 de got) de caldo dashinomoto (de peix), però també serveix una pastilla avecrem de caldo de verdures (o sigui, una miqueta de pastilla, no tota!)
  • 23 mililitres de salsa de soja (o 2 cullerades soperes)
  • 1/2 cullerada sopera de sucre
Es tallen els porros (o cebes) finets. Amb ceba: es pot fregir abans si la preferim doradeta i dolceta (a mi m'agrada més xD).
Es preparen 4 lloms de porc arrebossats (farina --> ou --> pa ratllat).
Es bat 1 ou i s'agefeix al que teniem del llom arrebossat.

Per cuinar-ho, és millor fer cada ració per separat a la paella:
Es posa la meitat de la salsa a la paella. Afegim els porros (o ceba). Afegim els 2 trossos de carn arrebossada tallats (amb tisores) a tires. Quan comença a bullir, s'afegeix la meitat de l'ou batut i quan comenci a quatllar (s'escriu així en català?) es treu del foc i es posa a sobre l'arròs blanc.
I lo mateix amb l'altre ració :)

* * * * * * *

Sé que no és el post que havia promès posar... però per algo es comença xD
Després més receptes (per variar una mica) i quan m'inspiri començo amb les frikades d'història >.<

1 comment: